Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeiljacht aan de grond bij Breskens, KNRM vaart uit

Toegevoegd: 31-05-2024, 12.56 uur
Slepen bleek geen optie dus er zat niets anders op dan het getij af te wachten.
Slepen bleek geen optie dus er zat niets anders op dan het getij af te wachten.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij de Veerhaven in Breskens is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeiljacht aan de grond gelopen. Uiteindelijk bleek wachten op hoog water de enige oplossing te zijn.

De bemanning van een loodsboot was rond 00.30 uur onderweg naar Breskens voor een bemanningswissel toen zij het jacht opmerkten en alarm sloegen bij de Kustwacht. De bemanning van de KNRM-reddingboot van het station Breskens werd gealarmeerd en vervolgens namen twee opstappers poolshoogte.

Door het afgaande tij bleek het jacht zodanig droog te liggen dat slepen geen zin meer had. "Na een korte inspectie op eventuele lekkages en toestand van de eigenaar, hebben we besproken om een anker uit te zetten en te wachten op het volgende hoogwater wat rond net voor 09.00 uur zou zijn", aldus de KNRM.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren