Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 50 km

Misstanden ontdekt bij integrale controle gemeente Sluis

Toegevoegd: 31-05-2024, 13.03 uur - Update: 31-05-2024, 13.09 uur
Misstanden ontdekt bij integrale controle gemeente Sluis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - In de gemeente Sluis zijn donderdag diverse ondernemingen bezocht in het kader van een integrale controle waarbij naast de gemeente verschillende (opsporings)organisaties betrokken waren. Volgens de gemeente zijn door de ketenpartners diverse misstanden geconstateerd.

In Cadzand, Groede en Oostburg gingen toezichthouders van de gemeente samen met de politie, de Veiligheidsregio Zeeland, de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit en de de Nederlandse Arbeidsinspectie op pad. Er werd gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving op het gebied van bouwen, milieu en brandveiligheid, de arbeidstijdenwet en op de gemeentelijke regels, zoals de Algemene Plaatselijke Verordening. Voor de veiligheid van de controleurs was de politie stand-by.

"De gemeente vindt het belangrijk om deze integrale controles te houden. Het doel is om met onze partners als één overheid naar buiten te treden en te controleren of inwoners en bedrijven voldoen aan de wet- en regelgeving die voor hen gelden. Daarnaast is het doel om onveilige en onrechtmatige situaties te voorkomen", zo vertelt de gemeente.

"Wij willen samen met onze partners een duidelijk signaal afgeven dat iedereen zich aan de regels moet houden en dat we overtredingen niet toestaan. Gelukkig houden de meeste ondernemers en inwoners zich aan de regels. Voor hen is het belangrijk om te zien dat we handhaven als dit niet het geval is", aldus de gemeente.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (31-5-2024 om 16:04)
Met andere woorden; het is niet overal Pluis in Sluis.............
Cookie-instellingen beheren