Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zwaan in Tholen bevrijd van vishaak - en draad

Toegevoegd: 02-06-2024, 18.02 uur
Met vereende krachten kon de zwaan worden gevangen en geholpen.
Met vereende krachten kon de zwaan worden gevangen en geholpen.
© Foto: Stichting Dierenwelzijn Zeeland
Door: Roland de Jong

THOLEN - Brandweerlieden en dierenhulpverleners zijn zondag in actie gekomen nadat was ontdekt dat in Tholen een zwaan rondzwom met een vishaak en -draad in en rond zijn nek.

De melding van het dier in nood kwam in eerste instantie bij Stichting Dierenwelzijn Zeeland. Tholen valt eigenlijk niet onder het werkgebied van deze organisatie maar ging toch samen met collega’s van de Zwanengroep Zuid-Holland op de melding af.

Rond 15.50 uur werd ook de SAR-boot ‘Eendracht’ van de brandweer Tholen richting de haven bij de Eendrachtweg gestuurd. Uiteindelijk kon de zwaan met vereende krachten worden gevangen en bevrijd van de haak en het visdraad.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (3-6-2024 om 13:39)
kijk dat is een mooi bericht en een goede actie van de brandweer .hulde
Cookie-instellingen beheren