Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bewoners Arnemuiden doelwit pesterijen jongeren

Toegevoegd: 02-06-2024, 19.41 uur
Bewoners Arnemuiden doelwit pesterijen jongeren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De politie onderzoekt pesterijen aan het adres van meerdere inwoners van Arnemuiden. Volgens één van de wijkagenten zouden de slachtoffers jongeren hebben aangesproken op hun gedrag, waarna de pesterijen begonnen.

Volgens de politie is afgelopen week gesproken met vier verschillende bewoners van Arnemuiden. Zij zouden worden getreiterd door jongeren van een jaar of 14, 15. "De woningen van gedupeerden worden bekogeld met eieren, pizzadozen en vuurwerk. Ook wordt er soms 's avonds laat op de ramen gebonkt. Ik heb een bewoner gesproken die 80-plus is en aangaf er bijna een hartaanval van te krijgen als er bijvoorbeeld s avonds laat op de ramen wordt gebonkt", aldus één van de wijkagenten.

Wijkagent Theo Meijboom schrijft op social media dat de pesterijen begonnen nadat jongeren werden aangesproken op hun gedrag. "Bijvoorbeeld omdat containers omver werden getrapt, graffiti werd gespoten of werd gevoetbald in de buurt van auto's." De politie heeft inmiddels met twee van de jongeren gesproken.

"Zij gaan de schoonmaakkosten betalen van de eieren die gegooid zijn. Gelukkig weten deze jongeren inmiddels wat voor ellende ze hebben aangericht bij deze bewoners. Ik hoop dat de rest van de jongeren zich ook zal realiseren wat voor narigheid ze anderen aandoen. Mijn oproep aan de jongeren: spreek elkaar aan op gedrag, dan toon je pas echt karakter."

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Douwe Dabert (4-6-2024 om 21:49)
@Dropje, allemaal aannames denk ik. Of heeft u er gewoond?? Ik heb er wel gewoond en kan je melden dat het allemaal wel meevalt. Ik keur het natuurlijk niet goed maar u bent denk ik ook jong geweest en nooit iets fout gedaan. Succes met uw verzuurde leven.
Geke (4-6-2024 om 09:30)
Hoge hoed, daarom zei ik ook: percentagegewijs!
De hoge hoed (3-6-2024 om 18:24)
Geke, maar dan ga je grote steden met een klein dorpje vergelijken kwa aantal delicten. Dat is natuurlijk een inkoppertje dat als ergens meer inwoners zijn, je ook meer delicten hebt. Daarnaast komen veel delicten in een dorp niet eens op het nieuws of HVZeeland, terwijl dit wel vaker het geval is in een grotere stad.
Geke (3-6-2024 om 14:19)
Absoluut ontoelaatbaar, laakbaar gedrag van deze jongeren. Geen goed woord voor over, net zoals voor die jongeren die al een aantal keren vernielingen hebben aangericht. Stevig aanpakken! De 3 reacties van "De hoge hoed", "Dropje" en "Jelle" vind ik misplaatst v.w.b. het dorp op zich. Ga eens na waar er in Zeeland percentagegewijs meer moet worden opgetreden tegen jongeren/uitgaanspubliek/criminelen enz. Ik denk dat je dan bij een andere plaats uitkomt. En nee, ik ben geen Arnemuidse, al woon ik er al jaren met plezier.
Nelen (3-6-2024 om 14:08)
Zelf nooit last gehad van jongeren in Arnemuiden. Ik denk dat je beter hier kan wonen dan in Dauwendaele of bepaalde buurten van Goes en Vlissingen met veel (sociale) woningbouw. Qua overlast valt het heel erg mee in Arnemuiden en hier wordt ook 'gewoon' nog
Jelle (3-6-2024 om 11:58)
Kunnen we niet gewoon een nuke gooien op Arnemuiden? Men pleit dat toch wel vaker als "enige oplossing"?? Het is nu wel gebleken dat die lui daar gewoon echt niet normaal kunnen doen, in geen enkel opzicht. Het is al jaren, nee decennia aan de gang en wat men ook probeerd of doet het is iedere keer weer wat; dit is dus het gevolg van als je stamboom een circel is, dan kan je gewoon niet zo goed meekomen met de rest van de maatschappij en krijg je dit... Kwam vroeger ooit ergen in 2004 zelfs op premtime op de NOS; dus Zeeland stond er weer mooi op al die mensen die openlijk de meest racistische zooi volaan in de camera ouwehoerde zonder eerest even na te denken....
Cookie-instellingen beheren