Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

"Middelburgse Slechtvalk" zoekt randje Lange Jan op

Toegevoegd: 04-06-2024, 01.40 uur
"Middelburgse Slechtvalk" zoekt randje Lange Jan op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De brandweer en Stichting Dierenwelzijn Zeeland zijn maandagavond ingezet voor een slechtvalk die wel heel gevaarlijk bij de rand van de Lange Jan kwam.

Medewerkers van Dierenwelzijn Zeeland hielden maandagavond een controleronde langs de Lange Jan in Middelburg. De dierenvrienden waren al een geruime tijd in touw voor de slechtvalken die in de toren nestelden. Opeens zagen de oplettende medewerkers dat er een jonge slechtvalk op een smalle richel van de toren zat. Hierop werd de brandweer ingeschakeld.

De brandweerlieden van brandweerpost Stromenweg kwamen vrij snel ter plaatse met een autoladder. Het probleem was dat er met dit voertuig niet hoog genoeg gekomen kon worden. Hierop werd ook de sleutelhouder van de Lange Jan ter plaatse gevraagd. Hij is samen met iemand van werkgroep Roofvogels Zeeland en de Mikke gaan kijken naar het dier. De vogel bleek gezond te zijn en door de ouders te worden gevoerd. Hierop is besloten om de vogels verder met rust te laten en geen verdere inzet te doen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (5-6-2024 om 14:15)
@Ronald, wat doe jij als een duif niet goed meer vliegt? Dan draai je z’n nek om en gaat tie in de soep. Als die duiven jou nou eens vergiftigen? Jij bent voor hun dan een plaag.
Vlissinger (5-6-2024 om 11:38)
Wat een vespilling van belastingsgeld, vogels lastvallen, oh nee straks vallen ze naar beneden, oh wacht, ze kunnen vliegen.
Rick Roll (5-6-2024 om 09:04)
@Roland Ik ga jou naam eens even opgeven bij de dierenbescherming want als ik het zo hoor, mag jij helemaal geen dieren houden.
Peter (4-6-2024 om 14:39)
Toch veel tam tam voor een niet bedreigde diersoort, ik heb in de ochtend veel meer last van turkse schijtduiven die naar elkaar roepen ok en dan ? moet ik naar de brandweer bellen ?
Jac (4-6-2024 om 13:42)
Dat is natuurlijk gedag van de jonge slechtvalken in de periode voordat ze gaan uitvliegen. Iets wat overdreven reactie, maar goed bedoeld...... @Ronald.... Slechtvalken nestelen ook zonder een nestkast in stedelijk gebied
Corrie (4-6-2024 om 12:43)
Dat gaat toch wel allemaal een beetje te ver voor een vogel kosten hiervoor kunnen op een andere manier gebruikt worden
Cookie-instellingen beheren