Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 30 km

OM eist drie jaar cel tegen overvaller juwelier Goes

Toegevoegd: 05-06-2024, 17.57 uur
De buit bestond uit horloges en sieraden.
De buit bestond uit horloges en sieraden.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Eén van de overvallers op Edelsmederij Hutjes aan de Lange Kerkstaat in Goes zou voor zijn aandeel volgens het Openbaar Ministerie (OM) voor drie jaar de cel in moeten. Daarnaast eist het OM dat hij een schadevergoeding van 15.000 euro betaalt. De zaak tegen de overvallers diende woensdag voor de rechtbank in Middelburg.

Vandaag verscheen alleen de 24-jarige verdachte uit Den Haag, de tweede verdachte, een 22-jarige inwoner van 's Heerenhoek, zal zich later moeten verantwoorden. De overval gebeurde op 2 augustus vorig jaar. Het duo kwam volgens het Openbaar Ministerie (OM) destijds aangereden op de scooter.

H., gewapend met een moker, zou naar binnen zijn gerend en vervolgens vitrines kapot hebben geslagen. Hij zou dure horloges en sieraden in een tas hebben gestopt en samen zouden de twee op de vlucht zijn geslagen. Tijdens die vlucht kwam één van de overvallers ten val. Hierbij verloor hij zijn tas met (dure) inhoud.

Als reden voor de overval gaf de 24-jarige man aan een gokschuld van circa 20.000 euro te hebben gehad. De rechtbank doet uitspraak op 19 juni.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (6-6-2024 om 15:00)
Bij gokschulden zoek dan diegene op die rijk van jou is geworden, Las Vegas is ook niet gebouwd van mensen die hebben gewonnen, evenals de luxe casino's hier. Laat de winkelier met rust.
Ewa (5-6-2024 om 21:56)
Klopt helemaal @VDVonck vervolgens kost het de maatschappij duizend euro per dag dus reken maar uit met dit soort straffen...
VdVonck (5-6-2024 om 19:15)
Dus je lost een gokschuld op door een hardwerkende ondernemer de stuipen op het lijf te jagen en de boel kort en klein te slaan. 30 jaar zou dit stuk uitschot moeten krijgen!
Cookie-instellingen beheren