Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 18 km

Overtredingen ontdekt bij controles bedrijven Hulst

Toegevoegd: 06-06-2024, 17.43 uur
Overtredingen ontdekt bij controles bedrijven Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In de gemeente Hulst hebben woensdag zogenoemde integrale controles plaatsgevonden op bedrijventerreinen. Volgens een woordvoerder van de gemeente hielden de meeste bedrijven zich aan de regels. Wel werden ook enkele overtredingen vastgesteld.

Samen met de politie en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland werd onder meer gecontroleerd op het naleven van milieuregels. Ook werd gekeken naar bouwaspecten en daarnaast werd gecontroleerd of het gebruik van de terreinen paste binnen de geldende omgevingsplannen. "Bij twee panden stelden we overtredingen van het omgevingsplan vast. Bij twee andere panden constateerden we milieuovertredingen. Een aantal andere milieuzaken zijn direct met de ondernemer opgepakt en afgehandeld", zo meldt de gemeente vanmiddag.

Volgens de gemeente werd gecontroleerd om onveilige situaties of situaties die overlast geven tegen te gaan. Door samen te werken met andere instanties krijgt iedereen een vollediger beeld van wat er al dan niet speelt, aldus de gemeente. "Alle ondernemers en eigenaren verleenden hun medewerking aan de controle. Het is goed dat ze zien dat we handhaven. Dat komt ten goede aan de veiligheid op onze bedrijventerreinen. Daarnaast is het contact met de ondernemers tijdens de controle echt een meerwaarde", aldus burgemeester Ilona Jense-van Haarst in een persbericht.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren