Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf aanhoudingen voor zelfgemaakte explosieven Oost-Souburg

Toegevoegd: 07-06-2024, 16.17 uur
Vijf aanhoudingen voor zelfgemaakte explosieven Oost-Souburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG -De politie hield de afgelopen weken in Middelburg, Oost-Souburg en Vlissingen vijf mannen aan. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid bij meerdere explosies in Oost-Souburg tijdens de recente oudjaarsdag.

De recherche stelde de afgelopen maanden een onderzoek in omdat op meerdere plaatsen in Oost-Souburg zelfgemaakte explosieven tot ontploffing waren gebracht. Zo was er bijvoorbeeld op oudjaarsavond een enorme explosie, gevolgd door metershoge vlammen bij woonzorgcentrum Nieuw Bachtenpoorte aan het Oranjeplein in Oost-Souburg. Daar werd een zelfgemaakte brandbom tot ontploffing gebracht. Niemand raakte gewond, maar dat had volgens de Zeeuwse politie heel anders af kunnen lopen.

De resultaten van dit politieonderzoek leidde in eerste instantie naar een tweetal, namelijk een 18-jarige man uit Vlissingen en een 19-jarige man uit Oost-Souburg. Het duo werd dinsdag 28 mei gearresteerd en naar een politiecellencomplex gebracht, waar zij de daaropvolgende dagen werden verhoord. Zij zijn vrijdag 31 mei voor de rechter-commissaris geleid, die de hechtenis onder voorwaarden schorste. Zij blijven verdachten in deze zaak.

Vervolgens werden op 1 juni twee andere mannen aangehouden. Dat gebeurde in woningen in Middelburg en Vlissingen. Het gaat hierbij om een 18-jarige man uit Middelburg en een 20-jarige man uit Vlissingen. Zij zijn diezelfde dag door de recherche verhoord en mochten daarna het politiecellencomplex verlaten. Tot slot werd op 4 juni in Middelburg een 18-jarige man uit Vlissingen gearresteerd. Ook hij werd verhoord. Deze Vlissinger verliet diezelfde avond het politiebureau.

Burgemeester Bas van den Tillaar is blij met deze aanhoudingen: “Dit is goed nieuws! De vuurwerkbom die met de jaarwisseling afging op het Oranjeplein in Oost-Souburg zorgde voor veel onrust. Hierna is er veel extra inzet geweest van o.a. de wijkagenten, de boa’s, de wijkcoördinatoren en de buurtteams. Mijn complimenten voor het onderzoekswerk van de politie en de inspanningen van alle andere betrokken instanties!”

De politie meldt de aanhoudingen nu pas, omdat eerst alle verdachten verhoord moesten worden.

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
N.B (9-6-2024 om 09:31)
@Emergo Hij zegt: "Het lijkt wel of niemand...." Wil je de zin wel in de juiste context lezen en niet alleen maar losse woorden eruit pikken. Lezen wat er staat en niet wat je denkt dat er staat.
Emergo (8-6-2024 om 15:38)
@Ik Hoezo niemand,misschien wil je degenen die wel degelijk positeif in het leven staan, de meerderheid, ook eens aandacht geven of ben je bevangen door negativiteit.
Ik (8-6-2024 om 08:55)
Goed gedaan politie en Boa het is vaak te gek voor woorden wat dat tuig aan richt. Het lijkt wel of niemand tegenwoordig nog opvoeding krijgt van eigen ouders. Iets uithalen kan,maar tegenwoordig is het zo agressief allemaal.
Ad Jonkers (8-6-2024 om 07:11)
Mannen? Overjarige pubers! Al het vuurwerk (lees explosieven) per direct verbieden. En deze malloten zwaar, heel zwaar, straffen.
ggp (7-6-2024 om 16:22)
Goed gedaan Politie!
Cookie-instellingen beheren