Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Asbest vrijgekomen bij schuurbrand Kattendijke

Toegevoegd: 08-06-2024, 01.56 uur
Door: Eugène Harthoorn

KATTENDIJKE -  Bij een schuurbrand aan de Dorpsstraat in Kattendijke zijn vannacht twee schuurtjes beschadigd geraakt. Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij. Er was geen gevaar voor de omgeving.

De alarmcentrale van de brandweer kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.25 uur de melding van een gebouwbrand aan de Dorpsstraat in Kattendijke. Binnen tien minuten werd er opgeschaald naar een middelbrand. Hierdoor kwamen er twee bluseenheden ter plaatse.

De brand bleek te woedden in twee schuurtjes aan de achterzijde van de woning. De bevelvoerder van de brandweer gaf omstreeks 00.50 uur het sein brand meester.

Al vrij snel bleek dat één van de betrokken schuurtjes een asbest dak had. Hierdoor werd er een zogenoemde asbestprocedure opgestart. Hierdoor is er een gebied vrijgemaakt waarin geen bewoners of hulpdiensten mogen komen vanwege de risico’s voor de gezondheid. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer doet microscopisch onderzoek of er asbest bij de brand is vrijgekomen. Na een uitgebreid onderzoek is gebleken dat de asbest niet buiten de terreinen van de twee afgebrande schuurtjes is gekomen.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren