Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Recherche waarschuwt voor 'snel geld verdienen'

Toegevoegd: 11-06-2024, 16.37 uur
Recherche waarschuwt voor 'snel geld verdienen'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse recherche waarschuwt voor een variant van oplichting waarbij werkzoekenden worden benaderd om snel geld te verdienen, maar uiteindelijk alleen maar geld kwijtraken.

"Momenteel zien wij een trend dat mensen die ergens als werkzoekend geregistreerd staan, via mail of social media worden benaderd voor werk. Ook circuleren er op social media berichten die suggereren dat je snel kunt verdienen. Trap echter niet in deze truc", zo waarschuwt de politie.

Volgens de politie worden verschillende methodes gebruikt, maar één ervan is een variant waarbij wordt aangegeven dat er geld te verdienen valt door reviews over websites te schrijven. "Vaak wordt er om inschrijfgeld gevraagd. Vervolgens moet je eerst betalen voor uitleg en een pakket met opdrachten. In veel gevallen moet dit betaald worden in Bitcoin of een andere soort cryptomunt", zo vertelt de recherche.

"In eerste instantie krijg je vaak iets uitbetaald om je vertrouwen te wekken en je te stimuleren om door te gaan. Om meer geld te kunnen gaan verdienen worden de pakketten met opdrachten die je aan moet schaffen steeds duurder. De eisen die worden gesteld aan de werkzaamheden worden steeds hoger en het lukt je vaak niet om binnen de gestelde tijd je opdracht klaar te krijgen. Je bent je geld van die opdracht kwijt", aldus de politie.

"Om het uitgegeven geld toch terug te kunnen verdienen is het verleidelijk om toch weer een nieuw pakket aan te schaffen. Maar helaas, ook dat gaat niet lukken. Op deze manier raak je steeds meer geld kwijt. Er zijn gevallen waarbij het verhaal er omheen iets anders is, maar het is altijd het doel om jou eerst geld te laten betalen. Dit geld zie je nooit meer terug", zo luidt de trieste conclusie van de rechercheurs.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (11-6-2024 om 23:06)
Het veel beloven weinig geven principe? Daarom moet je nu naar school Vraag daarna maar wanneer ga je dan geld verdienen ? Prijzen stijgen en je salaris staat stil, wat is dat het nut om te werken; dan wordt je werkloos en daar is de redding, snel veel geld verdienen en dat klinkt als hoop doet leven !
Drica (11-6-2024 om 19:56)
Ik vraag me af of de politie meer kan doen voor de (mogelijke)slachtoffers en of er een landelijke aanpak is tegen de oplichters.
Eem Zeeuw (11-6-2024 om 18:44)
Klopt helemaal, ik ben ook werkeloos ik zal mijn ervaring delen mij werd dit ook aangeboden ze gaan "heel geraffineerd" te werk moet inderdaad reviews bevestigen je word dan ook in een whatsapp group uitgenodigd waar er zogenaamd nog veel meer mensen of te wel zogenaamde collegas zitten trap er niet in ze zijn alleen maar op geld uit wat je van voren zogenaamd in moet leggen is scam!! Ik hoop middels deze waarschuwing andere voor te behoeden let op laat je niet verleiden als iets te mooi is om waar te zijn dan is het zo
Joop (11-6-2024 om 18:03)
Nooit geld betalen om aan het werk te kunnen! Dan weet je al dat het fout zit.
Ad Jonkers (11-6-2024 om 17:02)
Cryptomunten; het razend snel weggegooide geld!
Cookie-instellingen beheren