Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer doet metingen in woning Breskens

Toegevoegd: 12-06-2024, 08.39 uur
Na metingen bleek er sprake te zijn van loos alarm.
Na metingen bleek er sprake te zijn van loos alarm.
© Foto: Brandweer Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In Breskens heeft de brandweer dinsdag aan het begin van de middag metingen gedaan nadat een koolmonoxidemelder was afgegaan in een woning.

De brandweer werd rond 12.10 uur opgeroepen naar de Ghistelkerke omdat het vermoeden bestond dat er sprake was van koolmonoxide-ophoping op de zolder van een woning aldaar, zo meldt de brandweer. Nadat de brandweer metingen had gedaan, bleek van koolmonoxide geen sprake te zijn. Hierop konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne.

Koolmonoxide (CO) zie of ruik je niet, maar wanneer je het inademt kan dit wel ernstige lichamelijke gevolgen hebben. In het ergste geval kun je zelfs overlijden. In ons land gebeurt dit jaarlijks bij 10 tot 15 personen. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis na een CO-vergiftiging. Een koolmonoxidemelder kan je bijtijds waarschuwen als er teveel CO in de lucht zit.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren