Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Controles in garage- en opslagboxen gemeente Terneuzen

Toegevoegd: 13-06-2024, 18.25 uur
Controles in garage- en opslagboxen gemeente Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - In Sluiskil, Axel en Terneuzen zijn vandaag ruim honderd garage- en opslagboxen gecontroleerd. Tijdens de controle zijn er geen grote overtredingen geconstateerd.

In totaal werden 117 garage- en opslagboxen gecontroleerd. Er zijn kleine afwijkingen op het toegestane gebruik geconstateerd. Ook ontbrak bij enkele opslagboxen een doorvalbeveiliging. Aan de controles werkten de toezichthouders van gemeente Terneuzen mee. Daarnaast werd er samengewerkt door de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, de politie en speurhonden van Het Twickelerveld.

Gemeente Terneuzen zegt over de controles het volgende: “De gemeente vindt het belangrijk om deze integrale controles te houden. Het doel is om met onze partners als één overheid naar buiten te treden en te controleren of de wet- en regelgeving wordt nageleefd. Daarnaast willen we onveilige en onrechtmatige situaties voorkomen. De afgelopen jaren worden bij controles van opslagunits regelmatig verboden gevaarlijke goederen aangetroffen, zoals explosieven, vuurwapens en/of grondstoffen voor (de productie van) drugs. Met een preventieve controle wordt meer inzicht verkregen in waar de opslagruimtes voor gebruikt worden. Hierdoor dragen we bij aan het creëren van een veilige leefomgeving en gaan we criminaliteit en ondermijning tegen. Gelukkig houden de meeste ondernemers en inwoners zich aan de regels. Voor hen is het belangrijk om te zien dat we handhaven als dit niet zo is.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JV (16-6-2024 om 14:55)
Op zich prima hoor dat er gecontroleerd word, ze kijken naar gestolen goederen, verboden vuurwerk, brandveiligheid etc. Ik heb niks te verbergen maar ik vind het wel een inbreuk op je privacy en je weet maar nooit waar ze je achteraf nog voor willen bekeuren als er niks gevonden wordt.
Karl (14-6-2024 om 23:50)
Prima actie mogen ze vaker doen.
Emergo (14-6-2024 om 16:42)
@P Even goed lezen dan begrijp je het wel. @ Max Het is a) Stasi en b) kijk maar eens in het Wetboek van Strafvordering waaraan onderzoeken moeten voldoen dat voorkomt onzin.
Piet Polletiek (14-6-2024 om 14:50)
Laat ze eerst maar door goed rechercheren maar met een bewijs komen, dat er iets niet in orde is en dan pas met een dwangbevel komen om er in te mogen kijken. Maar zonder goed vooronderzoek de privacy schenden gaat mij te ver.
Schaap (14-6-2024 om 14:48)
@Rene, wat een schapen reactie is dit zeg. Er zijn ook dingen die niet strafbaar zijn maar niemand wat aangaan ook de politie niet. Ze moeten niet denken dat ze overal maar hun vingers in kunnen stoppen, dat is meer iets voor Ali B. Maar blijf zo doorgaan dan ben jij straks een vis in het water in Nederland met punten systeem camera toezicht ect. Jij heb niks te verbergen, maar hoop dat je geen vlees eet, geen alcohol drinkt, niet veel reist om maar wat voorbeelden te noemen die jou punten kunnen kosten.
timsalabim (14-6-2024 om 14:34)
En weer zijn het de burgers die het weer eens gedaan hebben, gelukkig is de gemeente Terneuzen helemaal vrij van fouten. Zullen we dan maar niet beginnen over Checkpoint?
Cookie-instellingen beheren