Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie opent jacht op overlastgevende scooters en motoren in Axel

Toegevoegd: 13-06-2024, 20.17 uur
Politie opent jacht op overlastgevende scooters en motoren in Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

AXEL - De laatste tijd komen er bij de politie vanuit Axel meerdere klachten binnen van gevaarlijk rijgedrag door bestuurders van scooters en motoren. De politie vraagt om informatie over deze bestuurders.

De politie heeft ondertussen al een paar keer achter deze bestuurders aangezeten. Maar omdat de bestuurders zulke grote risico’s nemen, is dit vooralsnog zonder resultaat. Vaak rijden deze bestuurders zonder kentekenplaat, verzekering of rijbewijs.

Vanmiddag werd er in Axel een bromfietser staande gehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. De bromfiets is meegenomen naar het bureau voor een rollerbankcontrole.

De politie is op zoek naar informatie over deze overlastgevers. De politie wil graag woonadressen, kentekens of namen van de bestuurders hebben en roept op om deze informatie met de politie te delen. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0900-7000.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (16-6-2024 om 17:11)
Nou ik weet t niet hoor maar volgens mij gingen de brommers en scooters een stuk harder dan 30 toen de gemiddelde reageerder hier 16 was. Die van mij ging over de 100. Dat de politie kapot bezuinigd is ontkent niemand hier.
Middelburger (16-6-2024 om 07:52)
Zeker eens met Dodo en Bram. De politie is zo makkelijk om je vinger naar te wijzen. Helaas worden ze helemaal dol gemaakt met de taken die ze als verantwoording 'krijgen'. Het is de verantwoording van de ouders. Wie haalt het in zijn botte hoofd om je kind van onder de 16 jaar een voertuig te geven wat rond de 30 km/u gaat? Niet voor niets heb je nu een brommercertificaat, iets met regels leren en snelheid van voertuig. Hier scheuren ze met oordoppen in, of telefoon in de hand met een maximale gang en denken dat iedereen wel voor hun oppast. Zelfs op de stoep, en je krijgt nog een raar blik toegeworpen als je niet snel genoeg aan de kant gaat. Passieve agressie is een normale gang van zaken tegenwoordig.
bram goeree (15-6-2024 om 12:54)
ben het helemaal eens met Dappere dodo .politie is kapot bezuinigd en niet enkel hun hoor .die mensen wel steeds meer taken geven maar veel meer geld ,nee hoor .en henky en Amok jullie reactie slaat nergens op .de politie doet wat ze kunnen maar b.v. voor ''fatbikes'' moet een opvoerverbod met hoge boetes komen en dat ding afpakken .die worden meestal gebruikt door de jeugd dus is daar ook een groot stuk verantwoordelijkheid bij de ouders .waar zijn die ?
Dappere dodo (15-6-2024 om 00:15)
Ben het met jullie allemaal eens. Fatbikes scooters wegpiraten allemaal aanpakken. Maar gaat niet gebeuren als van uit de overheid eens wat meer geld naar hun toe gaan! Ik zou ook mijn leven niet op het spel zetten voor dat loontje van hun. Wat krijg je? Binnenkort weer 24 bureaus op slot. Dus ik denk dat ze moeten beginnen van uit de overheid. Het is te makkelijk om te wijzen naar de Politie wilt niks doen... maar dat is mijn bescheiden mening.
Willem (14-6-2024 om 21:51)
Volgende lokatie graag aan de racebaan Lekstraat Oost-Souburg, je wordt gek van de gillende racemotoren en snorfietsen met 60-70 km/h over het fietspad, brommers op het fietspad zonder helm en ga zo maar door, helaas als er controle's zijn zie en hoor je ze niet. Bij mooi weer op zondag is het altijd feest, sluit dan je deuren maar. Ben zelf ook motor- en brommerrijder, maar dit gaat te ver.
Natasja (14-6-2024 om 19:16)
Wat mij betreft mag er elke dag gecontroleerd worden op de scheurende scooters en race auto’s op de Kanaalkade! Niet normaal wat een racebaan!
Cookie-instellingen beheren