Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Onderzoek naar gelekte substantie Nieuw- en Sint Joosland

Toegevoegd: 14-06-2024, 21.56 uur
Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.
Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De politie is op zoek naar degene die in Nieuw- en Sint Joosland een vloeistof heeft gelekt. De brandweer kwam ter plekke, maar er werden geen bijzondere waardes gemeten.

Volgens de politie werd vanaf de parkeerplaats bij het voormalige restaurant De Roode Leeuw een spoor gevonden. Delen van de gelekte substantie bleven achter op het wegdek en veroorzaakten gladheid. Ook belandde de stof in het riool. Rond 16.50 uur werd de brandweer opgeroepen om te onderzoeken of sprake was van een gevaarlijke chemische stof. Dat bleek niet het geval te zijn.

De gemeente heeft het verwijderen van de stof op zich genomen. De politie probeert samen met de afdeling handhaving van de gemeente de veroorzaker te achterhalen. "Dit betreft een milieudelict, waarbij meerdere artikelen ten laste gelegd zullen worden", aldus de politie, die laat weten dat tijdens het onderzoek vanmiddag al de nodige informatie naar boven kwam.

De politie denkt inmiddels te weten dat de stof donderdag voor 19.30 uur al op het wegdek terecht is gekomen. Mensen met tips kunnen bellen naar 0900-8844.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
timsalabim (16-6-2024 om 20:34)
Oei oei, een milieudelict, nou nou, 100ML vloeistof op de weg en meteen gaat heel de wereld eraan, gelukkig hebben we de handhavers die de wereld wel even zullen redden van deze super schurk!! Maar aan de PFAS lozingen (en al die anderen waar men nog niets van hoort) doet men niets; het is weer eens de burger die het moet ontgelden! Voor de 100ste keer
Ja-Ja (15-6-2024 om 11:02)
Als ik het zou weten dan zal ik de politie niet verwittigen. Politie, als ik iets door geef gebeurt er ook niets.
Cookie-instellingen beheren