Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

SAR-boot opgeroepen voor jacht met motorpech

Toegevoegd: 15-06-2024, 07.26 uur
De Thoolse SAR-reddingboot 'Eendracht'
De Thoolse SAR-reddingboot 'Eendracht'
© Foto: Brandweer Tholen (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - De bemanning van de Thoolse Search And Rescue-boot 'Eendracht' is vrijdagochtend opgeroepen nadat een motorjacht pech had gekregen.

Het jacht bevond zich bij het Schelde-Rijnkanaal, ter hoogte van de uitmonding naar Bergen op Zoom, zo meldt de brandweer. Toen rond 11.35 uur alarm werd geslagen, lag het jacht voor anker in de vaargeul. Naast de brandweerboot werden ook een sleepboot en Rijkswaterstaat opgeroepen.

Kort nadat de 'Eendracht' wa uitgevaren, kwam het bericht dat verdere inzet niet nodig was. Het vaartuig RWS22 van Rijkswaterstaat was toen inmiddels ter plekke en die kon het incident verder samen met Sleepvaartbedrijf Jansen afhandelen, zo meldt de brandweer.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren