Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rookontwikkeling op offshoreschip Frankrijkweg Ritthem

Toegevoegd: 16-06-2024, 12.28 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - In het havengebied Vlissingen-Oost is zondag rookontwikkeling waargenomen aan boord van een zogenoemd offshore support vessel. De brandweer schaalde op naar middelbrand.

Rond 10.40 uur kreeg de brandweer de melding dat rook was waargenomen aan boord van een 145 meter lang en 31 meter breed schip dat lag afgemeerd in de Scaldiahaven aan de Frankrijkweg. Op het moment van de brandmelding waren 57 personen aan boord. Zij konden op tijd in veiligheid worden gebracht.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zat de brand tussen de plafonds van een ruimte onder het helikopterdek van het schip. Rond 11.35 uur werd een doorgebrand elektriciteitskastje ontdekt in het plafond. Vermoedelijk heeft dit de rookontwikkeling veroorzaakt, zo meldt de Veiligheidsregio.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren