Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk met bus N57 Serooskerke (W)

Toegevoegd: 17-06-2024, 12.54 uur - Update: 17-06-2024, 13.06 uur
Een lijnbus kwam in botsing met een personenauto.
Een lijnbus kwam in botsing met een personenauto.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - Op de N57 bij Serooskerke (W) is maandag aan het begin van de middag een ernstig verkeersongeval gebeurd. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is een personenauto in botsing gekomen met een lijnbus. Er zou sprake zijn geweest van een frontale aanrijding waarna de Connexxionbus van de weg raakte en in een droge sloot belandde. Het ongeluk gebeurde rond 12.40 uur.

De brandweer heeft ‘middel-hulpverlening’ afgekondigd en is met meerdere voertuigen uitgerukt. Ook meerdere ambulances, politie-eenheden en een traumahelikopter werden gealarmeerd. De komst van het traumateam is even voor 13.00 uur geannuleerd.

De weg is vanwege de aanrijding ter plaatse afgesloten. Richting Middelburg kan omleidingsroute U39 gevolgd worden. Richting Vrouwenpolder kunt u route U40 nemen. Hoe lang de afsluiting gaat duren, is nog niet duidelijk. Over de oorzaak van het ongeval is ook nog geen informatie. Rond 13.00 stond op de N57 al een file van ruim twee kilometer, aldus Rijkswaterstaat.

Meer volgt

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jumbo (17-6-2024 om 23:55)
Snap het idee van een middenberm Echter komt het regelmatig. voor dat de hulpdiensten middendoor. Komen gereden . Als je vanuit Middelburg naar bijv. Kamperland moet met je politie auto of ambulance en je kan niet inhalen of tussendoor het verkeer dan kost dit waarschijnlijk nog meer slachtoffers
Peter (17-6-2024 om 22:12)
Gewoon betonnen middenstrook er tussen zetten. Regelmatig heb ik daar te maken met tegenliggers die blijkbaar niet op de eigen rijbaan kunnen blijven. Hele gevaarlijke weg. Het gebeurt daar regelmatig. En dit is het zoveelste slachtoffer. Heel triest en erg voor het slachtoffer maar ook voor familie en nabestaanden. En wat te denken van de bus chauffeur en passagiers. Blijft op je netvlies staan. Heel triest dit zoveelste ongeval op deze kl.....te weg. Een ongeval kan iedereen overkomen. Maar voorkomen is beter. Gewoon betonnen middenberm aanleggen.
Jordi Verschuuren (17-6-2024 om 20:38)
Verschrikkelijk. Dan maar meer asfalt en extra banen? dat gaat nergens heen. Het is alom bekend dat meer asfalt vooral meer verkeer aantrekt. Wat echt nodig is, dat is mensen lostrekken van hun heilige koe. Die weg staat echt niet vol met vakmensen in werkbussen en forensen die uren moeten rijden. Nee, toeristen, Zeeuwen en mensen die voor elk dingetje de auto nemen. De afstanden zijn een excuus, ga nou eens beter OV regelen, elk kwartier een bus. En goedkoop!
Zeeuw (17-6-2024 om 18:36)
Misschien is de bestuurster van de auto wel onwel geworden. Sterkte aan alle nabestaanden
Emergo (17-6-2024 om 16:55)
Op een 80 km weg ? Dan maar meteen alle 80 km wegen verdubbelen en een vangrail in het midden ? Get real.
Annemiek (17-6-2024 om 15:57)
Triest. Hopelijk trekt de wegbeheerder zich dit aan. Want gaan we dan nu eindelijk ook hier extra rijbanen creëren met een vangrail er tussen? Waarom is dat alleen zo aan de kant van Middelburg? Niet voor niets elke keer botsingen bij Seroos...
Cookie-instellingen beheren