Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 30 km

Frans trio heeft bijna 13.000 euro cash bij zich

Toegevoegd: 18-06-2024, 09.03 uur
Frans trio heeft bijna 13.000 euro cash bij zich
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politieagenten van het basisteam Walcheren hebben een nader onderzoek ingesteld naar de inzittenden van een Frans voertuig. Zij hadden een contant geldbedrag van meer dan 10.000 euro bij zich.

Het voertuig viel volgens de politie op omdat het kenteken begon met de letters 'WW'. "Dit kenteken is geldig voor een duur van vier maanden", zo legt de politie uit. "In het voertuig zaten drie Franse inzittenden. De bestuurder teste positief op opiaat en cannabis. Dit betekent dat hij verdacht wordt van het rijden onder invloed van verdovende middelen", aldus de politie.

Eén van de andere inzittenden kon geen identiteitsbewijs tonen en alledrie bleken forse contante geldbedragen bij zich te hebben. Volgens de politie ging het om in totaal bijna 13.000 euro. Alle drie de inzittenden werden als verdachte aangemerkt en aangehouden. Het voertuig werd overgebracht naar het politiebureau en zal nog verder worden doorzocht.

De verdachten zaten vanochtend nog steeds vast.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (20-6-2024 om 11:38)
Iedereen die steeds maar de politie afzeikt, heeft in vele gevallen zelf ook geen schoon geweten.
bram (19-6-2024 om 09:46)
Ineke, als er geen zwart geld meer is ga je nog schrikken dan klapt de hele (Nederlandse) economie in elkaar en daar zal je zelf ook last van hebben.
Mar (18-6-2024 om 19:15)
Bewijs waar ze het geld gehaald hebben? En als 1 persoon het bij zich had. Gedeeld door 3 zou het idd nog kunnen, maar zullen wel op een of andere manier in de kijker gelopen hebben. Toch.
Emergo (18-6-2024 om 17:26)
Politie haakt in op dat kenteken en gaat een praatje maken en daar komen zaken uit te voorschijn.Intuitie noemen ze zoiets. Als agent kun je daar niet genoeg van hebben.
Drica (18-6-2024 om 15:32)
Misschien ware ze van plan om een auto te kopen of gingen ze naar een bruiloft ozi. Over dat geld kan niemand vallen denk ik zolang het niet om crimineel geld gaat9wat ik niet denk want ik lees niets over wapens) Wel mgen ze van mij de bestuurder onder invloed flink aanpakken
Ineke (18-6-2024 om 15:12)
Zo,n groot bedrag is niet normaal in deze digitale wereld. Maar ja drugs moet handje contantje afgerekend worden. Zijn jullie het nou nooit zat om de politie steeds af te kraken? Zeker zelf ook in het wereldje van zwart geld?
Cookie-instellingen beheren