Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Affakkeling bij DOW Terneuzen

Toegevoegd: 18-06-2024, 22.57 uur
Affakkeling bij DOW Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN -  boven het fabrieksterrein van Dow in Terneuzen is een fakkelvlam zichtbaar. Er is geen gevaar voor de omgeving.

Vanwege een procesverstoring heeft de fabriek in de loop van de avond een veiligheidsprocedure ingezet. Hierbij wordt onder andere afgefakkeld.

De vlam kan gepaard gaan met een brommend geluid en een felle gloed. DOW gaat er alles aan doen om het overlast tot een minimum te beperken. Er is geen gevaar voor de omgeving.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (20-6-2024 om 13:32)
@coLariekoek DOW heeft hier de grootste nafta kraker van europa staan, er zijn nogal wat rechtzaken over vervuiling tegen dit lekker goedkoop lozende wereldbedrijf.Je kan altijd hun plastic gaan prikken als DOWlover; maar vlgs Dow is er geen gevaar voor de omgeving 50km verder op dwarrelt de benzeen /tolueen enzo neer
Co (20-6-2024 om 00:59)
@Peter jou telefoon/computer/auto/zonnepanelen ect komen allemaal hier vandaan. Dus ik zou zeggen zet al je spullen op prikbord en bekommer je dan pas om wat er bij de DOW zich af speelt
Peter (19-6-2024 om 13:17)
Als er iets is met de nafta kraker hup ff de fik erin ! Volgens DOW is er geen gevaar voor de pfas omgeving en het als maar stijgende CO² gehalte in de lucht enzo, bedankt hoor DOW voor het herhalen van de leugen !
Michel (19-6-2024 om 10:32)
Och, het is niet de 1e keer en zal zeker niet de laatste keer zijn. Zolang dat de DOW hier is, wordt er, als het nodig is, afgefakkeld. Gewoon niet op letten.
Hans Weststrate (19-6-2024 om 08:42)
Geen gevaar voor de omgeving: dus die rook, inclusief de gassen en fijnstof die in een regenbui weer op de grond neerkomen zijn onschadelijk?,mooi praat.....waar is het onderzoeksteam die metingen kan doen? Uit eten op kosten van DOW?
Rick (19-6-2024 om 08:20)
Hoezo er alles aan doen?? Affakkelen is affakkelen. Dus gebeurt het gewoon, met alle overlast die dit met zich meebrengt.' De lawaai- en lichtoverlast kun je nu eenmaal niet beperken. M.a.w.: slikken of stikken.
Cookie-instellingen beheren