Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nepvuurwapens in beslag genomen

Toegevoegd: 18-06-2024, 23.38 uur
De politie heeft de nepwapens in beslag genomen.
De politie heeft de nepwapens in beslag genomen.
© Foto: Jeugdagenten Oosterscheldebekken
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De jeugdagenten van basisteam Oosterscheldebekken hebben vandaag een aantal nepvuurwapens in beslag genomen.

De politie nam dinsdag een drietal op vuurwapen gelijkende voorwerpen in beslag. De politie laat weten dat het op afstand niet zichtbaar is of het om een echt of een nep wapen gaat en zal daarom als een echt wapen handelen.

De politie roept op om nooit een nepvuurwapen mee te nemen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (19-6-2024 om 10:53)
@Toch wel nep: Weleens een echte H&K MP7 gezien? Lijkt er toch aardig op! Zeker van een afstandje. Bovendien staat een winkelier (bijvoorbeeld) niet eerst stil bij het feit of een wapen echt of nep is. De schrikreactie komt eerst.
Koos P. (19-6-2024 om 09:26)
@Toch Wel Nep, misschien kunt u de politie vragen of u mee op pad mag om ze te voorzien van advies en informatie.
Toch wel nep (19-6-2024 om 06:40)
Ik vind dat je toch wel duidelijk kan zien dat dit een soort Robocop of Terminator speelgoedwapen is
WWM houder (19-6-2024 om 02:14)
WWM Catogorie 4: Blanke wapens (messen), zwaarden, degens, sabels, bajonetten, wapenstokken, lucht-, gas- en veerdrukwapens (Airsoft), harpoenen en kruisbogen. Voorwerpen die niet als wapen bedoeld zijn, maar wel zo kunnen worden gebruikt, vallen onder bepaalde omstandigheden ook binnen deze categorie. Daarmee mag je WEL onderweg mee nemen naar de schietbaan/evenement/winkel/reperateur en terug naar huis.... maar inderdaad wat hier waarschijnlijk het verhaal is, is dat ze ermee op straat liepen te spelen.... (wat dus weer niet mag) Maar zoals ik, heb ik gewoon verlof op het verbod om het voorhanden hebben van echt lijkende wapens..... (ik beoefen de Airsoft sport)
Cookie-instellingen beheren