Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgse inbreker laat tas met wapen achter

Toegevoegd: 19-06-2024, 11.26 uur
Middelburgse inbreker laat tas met wapen achter
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

DINTELOORD - Een 40-jarige man uit Middelburg is woensdagochtend betrapt toen hij inbrak bij een woning aan de Galgendijk in Dinteloord. De man probeerde te vluchten, maar de politie wist hem even later alsnog aan te houden.

Een alerte bewoner betrapte de wegrennende man rond 05.30 uur. De inbreker, die vermoedelijk in een bijgebouw van de woning had ingebroken, ging er op de fiets vandoor. De bewoner reed met zijn auto snel achter hem aan. Even verderop hield hij de inbreker tegen. Toen de man de politie belde, wist de inbreker te ontkomen.

Toegesnelde agenten en een politiehond maakten een zoekslag in de omgeving. Dankzij een duidelijk signalement werd de verdachte uiteindelijk op het Raadhuisplein ingerekend. In de tas die de inbreker achterliet bij de melder bleek een vuurwapen te zitten. De tas en het wapen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek, zo meldt de politie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (19-6-2024 om 14:03)
Jammer dat die politiehond de inbreker niet voor een kluif aan zag......
Peter (19-6-2024 om 12:44)
Zo doen ze dat in west-brabant; houdoe in de bajes
Jac (19-6-2024 om 12:12)
Das weer 1 crimineeltje minder, en nog een gevaarlijke met een vuurwapen ook, kudos voor de alerte bewoner en de politie.
Cookie-instellingen beheren