Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Coniferenhaag in brand Kamillelaan Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 19-06-2024, 16.44 uur
De brandweer rukte uit met twee voertuigen.
De brandweer rukte uit met twee voertuigen.
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Bij een woning aan de Kamillelaan in Burgh-Haamstede heeft woensdagmiddag brand gewoed in een coniferenhaag.

De brand werd rond 13.15 uur ontdekt, waarna in eerste instantie alleen het blusvoertuig van de brandweer Burgh-Haamstede werd opgeroepen. Omdat onderweg bleek dat er metershoge vlammen te zien waren en op de nabij gelegen oprit een elektrische auto aan de lader stond, werd besloten ook een waterwagen te alarmeren.

"Ter plaatse aangekomen bleek dat de auto al van de oprit af was gereden en de brand al zo goed als geblust was. Wij hebben de conifeer nog wat nat gemaakt en konden daarna weer retour", zo meldt de brandweer.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (19-6-2024 om 19:32)
Licht ontvlambaar materiaal, die coniferen....... Niet in de volle zon aanplanten dus!
Cookie-instellingen beheren