Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ruim 3600 kilo cocaïne ontdekt, man aangehouden

Toegevoegd: 19-06-2024, 23.28 uur
De aangetroffen partij cocaïne.
De aangetroffen partij cocaïne.
© Foto: Douane
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere controle in de haven van Vlissingen is woensdag maar liefst 3.600 kilo cocaïne ontdekt. Het gaat om de grootste drugsvangst van dit jaar in Zeeland tot nu toe, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De verdovende middelen zaten volgens het OM verstopt tussen een lading bananen die afkomstig was uit Ecuador en onderweg was naar Duitsland. De straatwaarde van de onderschepte drugs bedraagt ruim 270 miljoen euro, zo meldt het OM. Een 27-jarige man uit Middelburg is door de Zeehavenpolitie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel. In samenwerking met de douane is de woning van de verdachte doorzocht.

De politie en Koninklijke Marechaussee hebben de douane woensdag bijgestaan met beveiligen van het havengebied. De drugs zijn afgevoerd en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de douane.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthieu Jobse (21-6-2024 om 13:47)
Ah bah man, dat moeten ze gewoon vernietigen. Stelletje stomkoppen, besef nou eens goed dat dat de ellende niet waard is.
Emergo (21-6-2024 om 11:03)
@Peter Knap hoeveel onzin je in een paar zinnen bij elkaar krijgt.Met name de zin "vreemd is het niet etc.."' springt er toch wel uit. Al aangemeld bij ik vetrek?
Inwoner (21-6-2024 om 10:50)
Verkopen ipv vernietigen, opbrengst naar de staat. Blijkbaar is er vraag naar het spul.
Albert (21-6-2024 om 09:28)
Alees wort duurder, ook bananen. Alleen de spinnen worden gedood, jammer.
Lentezon (20-6-2024 om 23:07)
"De drugs zijn afgevoerd en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de douane." Als de TBB maar niet staat voor : Turbana Banana Bananen..
Philip (20-6-2024 om 10:49)
Bravo, klasse gedaan! De hoeveelheden zijn zorgwekkend en wat glipt er nog doorheen. Maar dit moet zeer doen bij het drugstuig.
Cookie-instellingen beheren