Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 73 km

Brand in meterkast woning Nieuwerkerk

Toegevoegd: 25-06-2024, 11.25 uur
Brand in meterkast woning Nieuwerkerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - De brandweer is maandagavond met spoed uitgerukt nadat in Nieuwerkerk brand was ontstaan in de meterkast van een woning.

De brand woedde aan de Schoolstraat en werd rond 21.40 uur opgemerkt, waarna de brandweer van Oosterland met toeters en bellen ter plekke ging. Volgens de brandweer bleek de brand zich niet verder verspreid te hebben en nadat de brand was geblust en woning was geventileerd, zat de klus er voor de brandweerlieden op.

Een monteur is ter plaatse gekomen om de groepenkast af te sluiten. Stichting Salvage is ingeschakeld om te de bewoner(s) bij te staan bij het afhandelen van de ontstane schade.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (25-6-2024 om 11:52)
Mensen laat regelmatig je meterkast keuren en desnoods vervangen. Kost even wat geld maar het is wel je veiligheid. Zo mogen ze de mijne binnenkort weer komen keuren. Je laat je auto ook APK keuren voor je eigen veiligheid en je laat je remmen ook vervangen voor je eigen veiligheid. Zo is het ook bij een meterkast, je grasmaaimachine, je boormachine etc. Alles heeft onderhoud nodig. Zelf doen kan natuurlijk ook. Zolang je weet waar je mee bezig bent. Daarbij, brand kan ook ontstaan bij overbelasting in een aansluitdoos. Dan springt de aardlek er niet gelijk uit.
Cookie-instellingen beheren