Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Meer motorrijders op de weg, politie neemt rijbewijzen in

Toegevoegd: 26-06-2024, 08.34 uur
Meer motorrijders op de weg, politie neemt rijbewijzen in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft de afgelopen dagen op Walcheren al verschillende rijbewijzen van motorrijders ingenomen. Er werd extra gecontroleerd omdat motorrijders weer massaal de weg op gaan maar wel extra kwetsbaar zijn in het verkeer.

"Wij zien dat de drukte op de Walcherse wegen toeneemt, onder meer door meer motorrijders op de weg. Dit zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en helaas hebben ook al de nodige ongelukken met motorrijders plaatsgevonden", zo vertelt de politie.

Tijdens controles heeft de politie de afgelopen dagen al verschillende rijbewijzen ingenomen voor te hard rijden. In één geval werd iemand betrapt die meer dan 50 kilometer per uur boven de toegestane maximumsnelheid reed.

Er werd ook beboet voor het rijden zonder motorrijbewijs en aan de kust betrapte de politie een Belgische motorrijder die op een klasse motor reed waarvoor zijn rijbewijs niet voldoende was in ons land. Hij mocht zijn weg niet verder vervolgen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WRX (26-6-2024 om 21:21)
Jammer dat er enkele zijn die het voor alle motorrijders verpesten. Gaan we ook klagen over alle automobilisten omdat er wat gastjes volgas door Terneuzen vliegen met hun Mercedessen, Golfjes enz? Dat is pas een rotherrie.
Leida (26-6-2024 om 18:17)
Stank overlast grote bendes motoren op polderweg,door dorpen,uitgezette routes voor hun lol,en de bewoners vanaf de ochtenduren gebrom ,gedreun ,geraas de godganse dag,De een nog harder dan de ander.,Mooi weer wij kunnen niet eens buiten zitten door hun pokke herrie en asociaal gedrag.Want wij rijden waar we willen.De ambachtsman moet een vergunning aan vragen als er markten,braderieeen zijn.Deze heren op stankmotoren verzieken voor anderen een zonnige dag met uitgezette routes,ok vanuit België en alles moet maar kunnen.
p (26-6-2024 om 18:13)
Is er al eens nagegaan hoe die ongelukken dan gebeuren??? Schuld van de motorrijder zeker??? Klasse waarbij de Belgische motorrijder niet in ons land mocht rijden???? Wat een gezeik weer, ga EK kijken. Dan hebben motorrijders ook weer de weg vrij.
P. Mes-Weekhout (26-6-2024 om 17:22)
Jammer dat alle motorrijders over 1 kam gescheerd worden. ik heb 40 jaar motor gereden Op een motor kan je nu eenmaal wat dingetjes doen die je in een auto niet kan. tussen het verkeer doorrijden is er een van.En ja er zijn gasten die denken dat ze alles snappen van het motorrijden en de ene burnout na de andere maken. zonde van je band. Leuker was om een met een zon laag mogelijke snelheid je voeten op de steunen te houden en je evenwicht te bewaren. ik zit heel veel op de weg als taxi-chauffeur en zie genoeg om me heen gebeuren. Auto s die met 150 voorbij komen , bumberklevers en de helft zit met de smartfoon te spelen. Prima dat er op gecontroleerd word of je nu op de motor zit of in de auto, je bent niet alleen op de weg
Jaap (26-6-2024 om 14:00)
Het werd tijd dat er eindelijk eens controles waren op motorrijders, gebeurd veel te weinig. Nu behalve op snelheid ook veel meer controleren op de rotherrie die de vele aso’s produceren, bijv. op zondagmiddag op Walcheren, het is gegarandeerd prijs, en dan gelijk een shredder meenemen, zoveel mogelijk herriebakken opruimen.
bram goeree (26-6-2024 om 12:55)
ik ga niet alle motor rijders over een kam scheren ,maar een heleboel denken dat de openbare weg een race circuit is .en dan nog dat idiote lawaai .wanneer er in de uitlaat van een auto een roestgaatje zit word hij erop afgekeurd .maar motor uitlaten mogen zoveel herrie produceren dat het niet normaal is vind ik .maar nogmaals er zijn er genoeg die ''normaal'' motor rijden .maar die anderen mogen ze best aanpakken hoor
Cookie-instellingen beheren