Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verschillende buitenbrandjes geblust door brandweer

Toegevoegd: 29-06-2024, 07.21 uur
Verschillende buitenbrandjes geblust door brandweer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op verschillende plaatsen in de provincie hebben vrijdagmiddag en -avond buitenbrandjes gewoed. In meerdere gevallen was duidelijk sprake van brandstichting.

Rond 15.00 uur werd een brandje ontdekt in de buurt van de Westelijke Parallelweg bij Krabbendijke. Bij een slootkant waren enkele schoolboeken in brand gestoken. Met behulp van een straal hoge druk kon de Krabbendijkse brandweer het vuur doven.

In Meliskerke bleek rond 16.15 uur afval in brand te zijn gestoken in een betonnen duiker bij een sloot aan de Molenwerf. De brandweer van Zoutelande heeft dit brandje uitgemaakt met een straal hoge druik.

De ploeg uit Krabbendijke moest ook 's avonds uitrukken nadat schoolboeken in brand waren gestoken. Rond 22.15 uur bleek dit het geval te zijn bij de Westveerdijk in Waarde. Ook deze brand werd geblust.

In de tussentijd kwamen overigens ook nog brandmeldingen binnen vanuit Kapelle en Vlissingen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Juanes (29-6-2024 om 11:10)
Nu het maaiseizoen weer begint, is dit weer een uitgelezen kans voor jongelui om bermmaaisel in de brand te steken. Maar ook peuken die achteloos in de natuur gegooid worden kunnen de boel doen ontbranden. Nogmaals oproep aan waterschap provincie en gemeenten. Ruim maaisel zsm op. Beter voor de natuur. Want je verarmd de grond waardoor bloemen weer kans krijgen. En tevens voorkom je bermbrand.
Cookie-instellingen beheren