Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Personen en kat gered bij brand Paardenmarkt Hulst

Toegevoegd: 30-06-2024, 14.13 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De brandweer heeft zondag twee personen en een kat gered nadat brand was uitgebroken in een pand van gezondheidsinstelling Emergis aan de Paardenmarkt in Hulst.

Rond 12.40 uur werd ontdekt dat brand woedde in een meterkast. Er kwam al snel veel rook vrij. De brandweer schaalde op naar middelbrand en rukte uiteindelijk uit met drie blusvoertuigen en een hoogwerker. In het gebouw waren meerdere begeleiders en twaalf bewoners aanwezig. Bedrijfshulpverleners startten direct met het evacueren van de aanwezigen.

De brandweer heeft twee bewoners en een kat gered. Zeker één van de geredde personen werd uit het pand gehaald met behulp van een zogenoemd vluchtmasker. Door een persoon zo’n masker op te doen, kan korte tijd zonder nadelige gevolgen door rook gelopen worden.

Ambulancemedewerkers hebben één persoon gecontroleerd op rookinhalatie maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden gebracht. "De bewoners en de kat maken het goed", zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten.

Rond 13.25 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. De hulp van Stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij het beperken en afhandelen van de schade.

Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren