Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 11 km

Taakstraf en rijontzegging geëist vanwege ongeval onder invloed

Toegevoegd: 05-07-2024, 17.56 uur
Taakstraf en rijontzegging geëist vanwege ongeval onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 60-jarige Oostburger is vrijdag door het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van anderhalf jaar geëist. De man wordt ervan verdacht op 12 augustus vorig jaar in Sluis onder invloed een aanrijding te hebben veroorzaakt, waardoor een voetgangster een gebroken enkel opliep.

Het ongeval gebeurde in de toen erg drukke Oude Kerkstraat, waar de Oostburger wel langzaam, maar volgens het OM zeker niet oplettend en voorzichtig had gereden. Na het ongeval reed de Oostburger zonder zich bekend te maken naar huis. Doordat omstanders zijn kenteken hadden genoteerd kon hij thuis de politie verwachten.

Onderzoek wees uit dat de man meer dan de toegestane waarde alcohol scoorde. In het verleden is de verdachte al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. De rechtbank doet uitspraak op 19 juli.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren