Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto in slip door aquaplaning Vlaketunnel (A58)

Toegevoegd: 07-07-2024, 09.55 uur
Auto in slip door aquaplaning Vlaketunnel (A58)
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Als gevolg van aquaplaning is zaterdagavond in de Vlaketunnel bij Hansweert een auto beschadigd geraakt. Volgens de politie liep niemand letsel op.

Een 27-jarige man uit Vlissingen reed rond 21.00 uur over de A58 richting zijn woonplaats. In de Vlaketunnel haalde de man een ander voertuig in. Hierna ging zijn auto echter tollen als gevolg van aquaplaning, zo laat de politie desgevraagd weten.

Het bleef bij een eenzijdig ongeval. Er werd een ambulanceteam gewaarschuwd maar de Vlissinger bleek niet gewond te zijn geraakt. Zijn voertuig is getakeld door een bergingsbedrijf.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (8-7-2024 om 08:09)
@VdVock Aqquaplanning ontstaat wanneer er een waterfilm om de band wordt gevormd, omdat de band het water niet snel genoeg kan afvoeren. Factoren v.w.b. de auto zijn verkeerd of slecht profiel, te lage druk op de weg door bijv. te brede banden i.c.m. het gewicht van de auto èn als belangrijkste factor snelheid omdat de band geen tijd heeft om het vele water af te voeren!!! Dus zo onzinnig was het commentaar dus niet. Let maar eens op het nieuws, wanneer er ergens weer straten blank staan en de auto's daar gewoon met gepaste snelheid en zonder te slippen doorheen rijden.
Belast (8-7-2024 om 07:31)
VdVonck: bij gepaste snelheid was z’n auto nog heel gebleven en hoefde niet getakeld te worden.
VdVonck (7-7-2024 om 17:06)
Arthur: Aquaplanning ontstaat niet alleen bij hoge snelheid ofzo. Onzinnig commentaar dus!
Arthur (7-7-2024 om 10:35)
Misschien je snelheid aanpassen aan de omstandigheden en anders krijg je een kapotte auto.
Cookie-instellingen beheren