Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dinsdag kans op wateroverlast en schade door intensief onweer, code geel

Toegevoegd: 08-07-2024, 10.02 uur
Dinsdag kans op wateroverlast en schade door intensief onweer, code geel
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Dinsdagavond geldt in het hele land code geel vanwege de kans op zware onweersbuien. Volgens het KNMI is kans op schade en wateroverlast.

De buien trekken dinsdagavond vanuit het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Plaatselijk kan veel regen vallen: 20 tot 40 milimeter in korte tijd. Er kan bovendien sprake zijn van "intensief onweer" en grote hagel van 2 tot 4 centimeter. Daarnaast is er kans op zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur.

"Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn", zo waarschuwen de meteorologen. In de nacht naar woensdag trekken de onweersbuien naar Duitsland weg.

Code geel geldt dinsdag voor Zeeland tussen 17.00 en 22.00 uur.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren