Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vastzittende duif bevrijd uit net op Vlissings balkon

Toegevoegd: 08-07-2024, 23.43 uur
De duif kon bevrijd worden met behulp van een hoogwerker.
De duif kon bevrijd worden met behulp van een hoogwerker.
© Foto: Stichting Dierenwelzijn Zeeland
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De brandweer is maandagavond in Vlissingen vrijwilligers van Stichting Dierenwelzijn Zeeland te hulp geschoten die zich probeerden te ontfermen over een duif die vast was komen te zitten in een net.

De dierenambulance had een melding gekregen dat een duif al dagenlang vastzat op een balkon van een flat aan de Schaepmanstraat. De vrijwilligers bleken het dier niet zelf te kunnen bevrijden zonder hulp van een hoogwerker van de brandweer. De Vlissingse brandweer werd daarom kort voor 19.00 uur gevraagd assistentie te verlenen.

Volgens Stichting Dierenwelzijn Zeeland kon de duif worden bevrijd en bleek deze in goede conditie te verkeren. Hij vloog al snel zijn vrijheid weer tegemoet. Volgens de dierenhulporganisatie zijn slap hangende netten niet geschikt om overlast door vogels tegen te gaan en zijn ze erg dieronvriendelijk. "Er zijn veel betere alternatieven die strak staan zodat geen vogel eronderdoor kan of vast kan komen te zitten met pootjes of vleugels", aldus de organisatie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren