Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Geen spoor van vermiste Duitse zwemmer

Toegevoegd: 05-08-2007, 22.58 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Voor de kust van Schouwen-Duiveland is zondagavond drie uur gezocht naar een vermiste Duitse man.

De man had, ondanks pogingen om zijn vrouw hem hiervan te weerhouden, aangegeven een eind te gaan zwemmen. Nadat zijn vrouw en enkele andere badgasten de man echter uit het oog waren verloren werd groot alarm geslagen bij het Kustwachtcentrum (KWC) in Den Helder.

Drie boten van de strandreddingsbrigade, de KNRM-reddingboten Griend, Koopmansdank en Harder en een helikopter uit Den Helder werden ingezet om de man te zoeken. Nadat het kustgebied vanaf de Stormvloedkering tot aan de Brouwersdam over een breed gebied enkele malen was afgezocht werd rond 20.30 uur besloten de actie te beëindigen.

Op dat moment was ook de vrouw van de man niet meer bereikbaar. Het is dus niet duidelijk of de man toch nog terrecht is gekomen. Het is dus ook nog niet bekend of er later nog verder gezocht zal worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren