Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Duitser hoort 15 maanden eisen na steekpartij

Toegevoegd: 10-07-2024, 15.36 uur
Duitser hoort 15 maanden eisen na steekpartij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 71-jarige V. S. uit Duitsland heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg een gevangenisstraf van vijftien maanden (minus de 105 dagen voorarrest) plus het betalen van 10.000 euro smartengeld en een schadevergoeding geëist. De ex-hoofdcommissaris van politie wordt verdacht van een poging doodslag op een (naar later bleek) dronken 42-jarige landgenoot.

Zowel S. als het slachtoffer verbleven vorig jaar op camping Julianahoeve in Renesse. In de nacht van 11 november werd er flink op de deur van S.' chalet gebonkt. S. opende de deur en zag daar een aangeschoten landgenoot die de weg vroeg naar een ander chalet. Daar zou zijn vriend verblijven.

S. vertelde de man hoe hij moest lopen, maar vertrouwde het toch niet. Gewapend met een fors keukenmes en een zaklamp maakte hij een rondje en zag daar weer dezelfde man staan. Tot drie keer toe vertelde hij hem de te lopen route en er ontstond een minder leuke situatie.

Het latere slachtoffer liep op S., af gaf hem een klap in het gezicht en in een reactie stak S. met een mes in de buik van zijn opponent. Die liep door de steekwond een beschadigde lever op en moest worden geopereerd. Volgens de officier van justitie kon er geen sprake zijn geweest van noodweer omdat S. zelf de confrontatie zou hebben gezocht.

Uitspraak 24 juli.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren