Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongen zwaargewond na ongeluk op strand

Toegevoegd: 03-09-2007, 21.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Op het strand van Oostkapelle is maandagavond een 15-jarige jongen zwaargewond geraakt nadat hij met zijn vlieger tegen een strandhuisje was gevlogen.

De jongen was rond 19.30 uur samen met zijn vader aan het vliegeren toen hij plotseling door een flinke windvlaag werd gegrepen en met zijn vlieger tegen de bovenzijde van het huisje terechtkwam. Hij landde vervolgens in de duinen achter het huisje. 

Helikopter
Twee ambulances, een politiejeep, de traumahelikopter uit Brugge en een voertuig van de KNRM werden ingezet om het slachtoffer te helpen. De bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM in Westkapelle heeft het ambulancepersoneel op het strand gebracht.

De vliegeraar is met ernstig letsel per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge. Hij liep bij het ongeluk onder meer verwondingen aan zijn hoofd op.

Maandagmiddag vond in Scharendijke ook al een ernstig ongeluk plaats met een grote vlieger. Daar ging het om een kitesurfer die met zijn board en vlieger tegen de glooiing van de Brouwersdam werd geworpen.

Reddingsbrigades Nederland, de overkoepelende organisatie van reddingsbrigades in ons land, waarschuwde onlangs nog voor de risico's die kitesurfers nemen bij het beoefenen van hun sport.

Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren