Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Fietser zwaargewond na ongeluk met trein

Toegevoegd: 04-09-2007, 09.25 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Op de spoorwegovergang bij het NS-station in Oost-Souburg is dinsdagmorgen een 13-jarige fietser zwaargewond na een botsing met een stoptrein.

Het ongeluk vond rond 08.30 uur plaats toen de jongen tussen de spoorbomen door de overgang overstak. Kort daarvoor was een andere trein gepasseerd. Vermoedelijk dacht de jongen, woonachtig in Oost-Souburg, dat er geen andere trein meer zou komen. Dat bleek echter wel het geval.

Na de botsing werd het treinverkeer tussen Vlissingen en Middelburg volledig stilgelegd en werden omstanders door de politie op afstand gehouden. Ook werd de Draaibrug over het Kanaal door Walcheren tijdelijk afgesloten.

Twee ambulances en twee brandweervoertuigen rukten uit om hulp te verlenen. De Rotterdamerse traumahelikopter Lifeliner 2 werd gealarmeerd, maar ging niet ter plaatse. Het slachtoffer werd rond 09.00 uur per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Volgens de politie ligt de jongen niet in levensgevaar.

De technische recherche heeft op en rond het spoor onderzoek gedaan. Wat er precies is gebeurd is echter nog niet bekend. De fiets van de man raakte beschadigd.  Als gevolg van het ongeluk liepen de vetragingen volgens spoorbeheerder Prorail op tot een uur.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren