Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 61 km

'Lagere snelheid kan ongelukken voorkomen'

Toegevoegd: 07-09-2007, 12.47 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het najaar is voor agrariërs altijd de tijd om aardappelen en bieten te rooien, maar hierdoor komt er vaak ook (onbedoeld) een flinke hoeveelheid modder op de weg. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties, zo waarschuwt het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE) in een persbericht.

De komende tijd is het schap extra alert op problemen als gevolg van modder. Wanneer wordt geconstateerd dat op bepaalde plaatsen veel modder ligt zal het Waterschap ingrijpen en extra waarschuwingsborden plaatsen. Boeren kunnen zelf ook waarschuwingsstickers aanvragen bij ZLTO en Cumela Nederland.

Snelheid
Ondanks deze voorzorgsmaatregelen blijft het de komende tijd opletten geblazen op de polderwegen. Met name mensen met gemotoriseerde voertuigen moeten extra alert zijn. Door goed op de eigen verantwoordelijkheid te letten en de snelheid aan te passen aan de omstandigheden ter plaatse kunnen volgens WZE ongelukken worden voorkomen.

Als er ondanks dit alles toch ongelukken plaatsvinden, kan de vervuiler verantwoordelijk worden gehouden voor het ongeluk en de gevolgen. Er kan dan proces-verbaal opgemaakt worden en de veroorzaker kan gestraft worden met een geldboete van maximaal 3.350,- euro.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren