Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Reddingen tijdens Wemeldingse Dag

Toegevoegd: 09-09-2007, 09.21 uur
Door: Rene Proos & Roland de Jong
WEMELDINGE - De reddingsbrigade heeft zaterdag tijdens de Wemeldingse dag diverse demonstraties gegeven.

In de kom van de buitenhaven konden de toeschouwers onder meer zien hoe een vermoeide surfer veilig aan boord van een reddingsboot werd gebracht (foto's 1 en 2). Daarna volgde een zogeheten lijnredding (foto 3).

Vervolgens haalden de redders op vakkundige en snelle wijze drie personen uit het water die volgens het scenario uit een opblaasbare rubberboot waren gevallen (foto's 4 en 5). De drie werden gered met een andere boot.

De reeks werd afgesloten met een demonstratie waarbij volgens het scenario twee personen met een kano om waren geslagen (foto's 6, 7 en 8). Hierbij konden de mensen zien hoe een slachtoffer aan boord van een boot kan worden gehesen.

Mede door het goede weer was het een geslaagde reddingdemonstratie die door het publik af en toe met applaus werd ondersteund.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren