Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 59 km

Boete voor stookolie in haven Vlissingen

Toegevoegd: 11-09-2007, 23.28 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
VLISSINGEN - De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft dinsdag de kapitein van een zeeschip uit de Bahamas een boete van 1000 euro opgelegd omdat vanaf zijn schip ongeveer 500 liter stookolie in het water van de Bijleveldhaven (Vlissingen-Oost) is gestroomd. De stookolie wordt op kosten van het schip opgeruimd.

Het zeeschip werd omstreeks maandagnacht drie uur door een Belgisch bunkerschip van stookolie voorzien. Tijdens het overpompen dient de dienstdoende officier aan boord van het zeeschip er op toe te zien dat bij het vol raken van een tank op tijd wordt overgeschakeld op een andere tank of het pompen helemaal wordt gestopt.

Door een lege batterij mislukte de communicatie en kon niet tijdig een nieuwe tank worden ingezet. Hierdoor stroomde de volle tank over en liep 500 liter olie het oppervlaktewater in. Door een noodstop werden de pompen gestopt en kon worden voorkomen dat nog meer stookolie het water in stroomde.

Na het incident stelden de bemanningen van beide schepen alles in het werk om de verontreiniging zo klein mogelijk te houden. Er werden zogenaamde ‘oilbooms’ in het water gebracht die ervoor zorgden dat de olievlek bij de schepen bleef en zich niet kon verspreiden.

In overleg met het Openbaar Ministerie legde de Waterpolitie de Filippijnse kapitein een boete van 1000 euro op. Bij de hoogte van het bedrag is rekening gehouden met de inspanningen die werden gedaan om de verontreiniging tegen te gaan. De stookolie zal door Rijkswaterstaat worden opgeruimd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren