Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 59 km

Politie stuurt meer jongeren naar Halt

Toegevoegd: 14-09-2007, 08.14 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
GOES - Afgelopen jaar heeft de Zeeuwse politie 661 jongeren doorverwezen naar Halt Zeeland, het bureau dat alternatieve (werk)straffen geeft aan jongeren die zich hebben misdragen. Vorig jaar waren dat er zestig minder.

Het aantal jeugdigen dat voor de tweede of derde keer bij Halt terechtkwam nam ook fors toe: van 31 in 2005 tot 75 in 2006. Uit het jaarverslag van Halt blijkt dat de pieken in de maanden december en mei liggen. December is eenvoudig te verklaren: veel jongeren steken dan illegaal vuurwerk af. Voor de maand mei (110 aanhoudingen) heeft Halt geen verklaring.

Opvallend is verder dat er in 2006 relatief minder jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen naar Halt werden doorverwezen. Bij Halt Zeeland was gisteren niemand aanwezig die toelichting kon geven op de cijfers. De meeste jongeren komen bij Halt terecht vanwege vernieling of omdat ze iets gestolen hebben.

Vanaf 2007 is Halt een provinciale organisatie: voorheen was er sprake van een afdeling Zeeuws-Vlaanderen en Midden-Zeeland.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren