Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

NVJ betrokken bij journalistenpilot P2000

Toegevoegd: 15-09-2007, 06.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Terwijl in de Zeeuwse P2000-alarmeringsberichten steeds minder informatie wordt vermeld, start begin 2008 in de regio Rotterdam-Rijnmond een pilot van start waarbij juist extra informatie wordt meegepiept.

Journalisten, vaak voor hun nieuws over calamiteiten afhankelijk van P2000, klagen al sinds de invoering van C2000 en P2000 over het gebrek aan informatie. Ook valt het resultaat van de ingevoerde 'persalarmen' tegen. Om de journalisten tegemoet te komen heeft Fup Goudszwaard, voorzitter van de Raad van hoofdcommissarissen van de politie, samen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) besloten tot de start van de test.

Onderlinge verschillen
Goudszwaard en de NVJ geven beiden aan dat er veel regionale verschillen bestaan. In Zeeland wordt bijvoorbeeld sinds dit jaar bij medische meldingen alleen nog maar een adres met plaats vermeld, zonder huisnummer en omschrijving van de rit. In andere regio's staat bijvoorbeeld echter veel meer informatie over de melding. Zo wordt bijvoorbeeld vermeld over wat voor melding het gaat, hoeveel slachtoffers er zijn en of er sprake is van een beknelling.

Tijdens de pilot moet juist deze informatie extra naar voren komen zodat (foto)journalisten beter kunnen bepalen naar welke meldingen zij moeten gaan. Te denken valt volgens de NVJ aan een code om te laten zien of het gaat om een woningbrand of een brand in bijvoorbeeld een moskee.

Na een maand wordt de test geëvalueerd. Daarna wordt besloten of de nieuwe vorm van alarmeren ook in andere regio's moet worden toegepast.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren