Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 75 km

Brandweercommandant Veere gaat vertrekken

Toegevoegd: 18-09-2007, 13.08 uur
Door: Roland de Jong
DOMBURG - Brandweercommandant Ron Baijens vertrekt binnenkort bij het korps Veere. Hij is vervulde die functie bijna twee jaar lang. Deze maand nam hij het besluit om te vertrekken naar het Zuid-Hollandse Oud Beijerland, om daar dezelfde functie te gaan vervullen.

Baijens, voormalig commandant van het Noord-Brabantse Woudrichem, trad op 1 januari 2006 in dienst bij het gemeentelijke korps van Veere. Hij volgde daar André Willemstein op, die dezelfde functie ging vervullen bij het brandweerkorps van Goes. Direct na zijn aanstelling liet Baijens merken voorstander te zijn van bundeling van krachten, bijvoorbeeld voor de vorming van de Veiligheidsregio Zeeland.

Veiligheidsregio
Baaijens: "Mijn vertrek is om persoonlijke redenen. Ik heb met heel veel plezier gewerkt voor de Veerse brandweerorganisatie en de Veiligheidsregio Zeeland. Veere kan trots zijn op de brandweerorganisatie en er wordt door velen hard gewerkt aan de totstandkoming van een goede Veiligheidsregio. Daarom verlaat ik met gemengde gevoelens de organisatie en dat is niet in de laatste plaats vanwege de goede brandweercollega's waarmee ik de afgelopen twee jaar heb mogen samenwerken! Desalniettemin wacht mij een nieuwe uitdaging in een nieuwe gemeente die ik graag aanga."

Naast een nieuwe commandant moet Veere overigens ook op zoek naar een nieuwe medewerker preparatie. Gert Mulder, ook actief als vrijwilliger bij de brandweerpost in Domburg, zal bij het korps van Goes in dienst treden als brandmeester preparatie. Voorlopig blijft hij nog wel actief als vrijwilliger.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren