Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 65 km

Vernieuwde kazerne Goes officieel geopend

Toegevoegd: 21-09-2007, 11.42 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

GOES - Vrijdagmorgen is in Goes de vernieuwde brandweerkazerne aan de Oranjeweg officieel geopend door Commissaris van de Koningin Karla Peijs en de Goese burgemeester Van der Zaag.

De kazerne onderging de afgelopen tijd een flinke metamorfose. Er werd een uitbreiding gebouwd in zuidelijke richting, het aantal werkplekken in het ge-bouw werd teruggebracht van acht naar vijf en er werd een vergaderruimte gecreëerd. Verder is er flink geschoven in de vertrekken op de bovenver-dieping van het oude pand.

In het nieuwe gedeelte zijn twee leslokalen gerealiseerd van respectievelijk 48 en 60 vierkante meter groot. Doordat er een verschuifbare wand is gemaakt, kan de ruimte ook worden samengevoegd tot één grote ruimte. Verder is er een extra voertuigstalling bijgekomen, zijn er tien werkplekken en is er een archiefruimte. Tussen het nieuwbouwgedeelte en het 'oude' gebouw is een patio ingericht.

De openingshandeling werd rond 10.30 uur verricht nadat Peijs samen met Van der Zaag een bijzondere rit had gemaakt vanaf het Stadhuis aan de Grote Markt naar de kazerne. De twee arriveerden op een oude brandweerspuit die werd getrokken door een span paarden.

De commissaris en de burgemeester openden het vernieuwde complex door een brand te blussen met behulp van de inmiddels antieke brandweerspuit. Na deze openingshandeling volgden enkele toespraken, waaronder één van Frans Captijn, directeur van de Veiligheidsregio Zeeland.

Morgen (zaterdag) kan ook het grote publiek kennis maken met het vernieuw-de gebouw. Tussen 10.00 uur en 16.30 uur is er in en rond het gebouw een zogeheten OpenDoeDag. Meer informatie hierover vindt u hier.

Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren