Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rampenoefening in Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 26-09-2007, 09.37 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

ELLEWOUTSDIJK - De Zeeuwse hulpdiensten hebben afgelopen nacht een rampenoefening gehouden in de Westerscheldetunnel.

De tunnel was tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 05.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. De omleidingsroute liep via Antwerpen. Tijdens de afsluiting werd ook gewerkt aan het wegdek en op het tolplein van de Westerscheldetunnel. Verder werden reguliere controles uitgevoerd.

Brandweerkorpsen uit Terneuzen en Borsele deden mee aan de jaarlijkse oefening. Ook speelde de ambulancedienst mee. In de Westbuis van de tunnel was een ongeluk nagebootst tussen meerdere voertuigen. Er was sprake van vier beknellingen en ook was er brand uitgebroken.

Volgens Jeroen Meijering, commandant van de brandweer Terneuzen, wordt een inzet in de tunnel bemoeilijkt door de beperkte ruimte die hulpverleners hebben om zich te verplaatsen. Ook moet volgens de commandant in de toekomst meer aandacht komen voor de opstelposities van de hulpverleningsvoertuigen.

Wellicht wordt er de komende jaren minder vaak geoefend in de tunnel. Reden hiervoor is de bouw van een oefencentrum door Ricas in Terneuzen waarbij ook geoefend zal kunnen worden in een tunnel. Een convenant tot de bouw van het centrum werd dinsdag gesloten. Vooralsnog is men echter van plan om toch elk jaar een grote oefening te houden in de Westerscheldetunnel zelf.

De brandweer spreekt van een geslaagde oefening.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren