Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Draaiboeken kernrampen weer actueel

Toegevoegd: 28-09-2007, 16.43 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

KAPELLE - De Veiligheidsregio's Zeeland en Midden- en West-Brabant hebben hun rampenbestrijdingsplannen voor de kerncentrales in Borssele en Doel (net over de grens in België) vernieuwd. De burgemeesters uit de betrokken gebieden zetten gisteren in het gemeentehuis van Kapelle hun handtekening onder de meer dan honderd pagina's dikke draaiboeken.

De vorige versies dateerden uit een periode dat er nog geen mobiele telefoons waren en de Westerscheldetunnel toekomstmuziek was, memoreerde de Borselse burgemeester E. Gelok de noodzaak van een actualisatie. De nieuwe draaiboeken zijn volgens hem beduidend handzamer.

In het plan wordt stap voor stap beschreven hoe te handelen wanneer er zich problemen voordoen rond de kerncentrales. Ook is vastgelegd hoe de oefeningen van calamiteiten en de informatievoorziening naar burgers moet verlopen.

Het 'enige punt' dat aan Gelok blijft knagen is de verstrekking van jodiumpillen. Het ministerie van Volksgezondheid wil af van een centrale opslag en de distributie regelen via plaatselijke apotheken. Dat iedereen ze dan ook in huis haalt, betwijfelt Gelok.

In de beleidswijziging is bovendien bepaald, dat de tabletten niet gelden voor mensen ouder dan veertig jaar, met uitzondering van zwangere vrouwen. "Waarom? Zijn daar medische gronden voor?"

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren