Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Poging lostrekken vastgelopen jacht mislukt

Toegevoegd: 29-09-2007, 16.56 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De redders van het KNRM-station in Noordland hebben vrijdagavond een tevergeefse poging gedaan om een vastgelopen jacht los te trekken.

Rond 20.55 uur kwam via het Kustwachtcentrum een melding binnen dat een 14-meter lang jacht compleet vast was gelopen nabij het Geultje naar de Sophiahaven. Toen de Koopmansdank arriveerde lag het jacht al erg scheef. Het was op dat moment nog afgaand water.

Toen de bolder op het dek van het jacht begon te bewegen en het schip bleef liggen werd besloten het lostrekken te staken en het opkomende water af te wachten. Nadat de KNRM'ers voor de enige opvarende een anker hadden uitgezet konden zij weer terugkeren naar het station. Rond 22.30 uur was de reddingsboot weer inzetgereed.

Het was overigens niet de eerste keer dat dit jachtje vastliep. Op 28 mei 2005 overkwam de eigenaar hetzelfde. Ook toen werd de KNRM ingezet om te helpen (archieffoto).

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren