Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jeugdbrandweer Goes landskampioen

Toegevoegd: 29-09-2007, 20.36 uur
Door: Aart van Oosten & Roland de Jong

ZWOLLE - De aspiranten van het jeugdbrandweerteam Goes-Borsele is zaterdag in Zwolle eerste geworden op de landelijke finales in de klasse hoge druk (HD). De jongeren moesten een brand in een molen bestrijden. Overigens scoorde niet alleen Goes-Borsele goed. Schouwen-Duiveland eindigde met haar ploeg uit Bruinisse op de tweede plaats.

Zaterdag werden meer landelijke finales gestreden. De brandweer van 's-Heer Arendskerke werd in Roosendaal vijfde in de klasse 112. Werkendam werd hier landskampioen. De ploegen moesten een brand en een ongeluk bestrijden. In totaal moesten vier slachtoffers worden bevrijd.

Op zaterdag 6 oktober nemen weer enkele Zeeuwse jeugdbrandweerploegen deel aan een landelijke finale. Zij strijden weer in andere categorieën. De korpsen van Sint Philipsland, Middelburg, Westerschouwen en Goes nemen met in totaal 6 ploegen deel aan die wedstrijden. In totaal zijn er 20 deelnemende ploegen.

Op zaterdag 13 oktober vinden in Renesse de Vaardigheidstoetsen voor brandweerkorpsen uit Zeeland plaats. In totaal 35 brandweerploegen en 10 officieren worden hier beoordeeld op hun inzet. Meer informatie hierover vindt u op www.brandweerzeeland.nl.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren