Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later enkele buien. Vrijdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Forse rookonwikkeling in Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 09-10-2007, 18.06 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De hulpdiensten zijn dinsdagavond met groot materieel uitgerukt nadat forse rookontwikkeling werd waargenomen vanuit een vrachtwagen die op dat moment door de Westerscheldetunnel reed. Er is niemand gewond geraakt.

Rond 18.00 uur blokkeerden de remmen van de vrachtauto en hierbij kwam veel rook vrij. Omstanders hebben de reminstallatie afgekoeld. Ongeveer veertig automobilisten kwamen stil te staan achter de truck, welke na het optreden van het defect schaarde. Het incident vond plaats aan het begin van de westbuis.

Groot alarm
Direct na de eerste melding bij de hulpdiensten werd groot alarm geslagen. Brandweerploegen uit onder meer Borssele, Ovezande, Hoek, Terneuzen en Zierikzee werden ingezet bij de 'vrachtwagenbrand'. Ruim tien brandweervoer-tuigen werden gealarmeerd. De hulpdiensten zijn wel ter plekke geweest bij het pechgeval.

De beide tunnelbuizen zijn inmiddels weer open. In het verleden werd vaker alarm geslagen voor rookontwikkeling uit vrachtwagens in de tunnel. Het ging vrijwel elke keer om technische problemen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter platteeuw (25-5-2009 om 00:05)
Gek, dat er zoveel brandweer uitrukt voor btje rook?. Waarheid: er was n ontploffing bij de bestuurders-cabine, vlammen tegen plafond tunnel. Hoe ik dat weet ? Ik reed naast deze vrachtauto. Ben me rot geschrokken .. & 3 dagen hoofdpijn gehad van die ontploffing!!! Uw reactie graag..