Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand in ijzergieterij Kleverskerkseweg Middelburg

Toegevoegd: 08-01-1991, 09.10 uur
Middelbrand in ijzergieterij Kleverskerkseweg Middelburg
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nadat de brandweer in augustus 1990 ook al was ingezet bij een grote brand in de ijzergieterij aan de Kleverskerkseweg in Middelburg, werd op 8 januari om 09.10 uur weer alarm gemaakt voor een brand bij het bedrijf. De schade bleef deze keer beperkt tot enkele tienduizenden guldens. Niemand raakte gewond.


Dit keer was een stenen bekleding van een negen tons gietpan defect waardoor er vloeibaar staal uit de gietpan liep. De brandweer gaf het nader bericht 'middelbrand'. Er was in totaal ongeveer zesduizend kilo vloeibaar ijzer weggelopen. Het ijzer had bij het vrijkomen een temperatuur van ongeveer 1.500 graden celcius. Het weggelopen ijzer werd door het incident waardeloos.

De tankautospuit 537 rukte als eerste uit en was na acht minuten ter plaatse op het brandadres. Hierna werd verdere versterking gestuurd door middel van de autoladder 550, de tankautospuit 536 en het dienstvoertuig 575. Het laatste voertuig was om 10.26 uur weer terug op de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren