Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Specialisten voor incidenten westerschelde

Toegevoegd: 15-04-2008, 18.13 uur
Door: P.Z.C.
TERNEUZEN - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) wil 250 specialis-ten opleiden voor 'incidentenbestrijding' op de Westerschelde.


Ze krijgen de beschikking over drie volledig uitgeruste hulpvaartui-gen, zo is de bedoeling. De maatregel vloeit voort uit het project Samenwerken en Slagkracht, dat anderhalf jaar geleden werd ingezet.

Commandant Jeroen Meijering van de brandweer Terneuzen heeft binnen de provinciebrede kerngroep de taak de minimaal noodza-kelijke menskracht en materieel voor een slagvaardige hulpverle-ning op de rivier in beeld te brengen.

Het project bevindt zich in een afrondende fase.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Incidentje (15-4-2008 om 23:11)
Vervolg... 250 specialisten en 3 vaartuigen. Wat moet dat op jaarbasis niet kosten. En wie gaat het uiteindelijk allemaal betalen ? De belastingbetaler? En valt dit nog te rijmen met het bericht dat 2 miljoen voor een calimiteitenweg te duur is?
Clingenaar (15-4-2008 om 22:22)
Ik snap hier werkelijk niets van,we hebben al decennia profesionele bergers op de Westerschelde URS en Multraship etc die alle middelen bezitten en hebben die 24 op 24 uur stdby zijn en waar geen enkele euro voor wordt betaald door de overheid. Je kan ook bedenken om met deze mensen in zee te gaan.
Redder aan wal (15-4-2008 om 21:02)
Het rijk gaat de concurrentie met de KNRM aan! Ze denken dat ze ook overal verstand van hebben eeh! Het moet niet gekker worden... Nou moet een brandweerman ineens bergingsleider worden en daarvoor zogenaamde specialisten op gaan leiden.
Jantje (15-4-2008 om 18:52)
Met welke incidenten gaan deze specialisten zich bezig houden? Is dit geen taak voor profesionele bergers die hiervoor al mensen en materiaal op stand-by hebben?
Cookie-instellingen beheren