Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgse brandweer houdt grootschalige HV-oefening

Toegevoegd: 02-02-2005, 00.57 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Middelburgse brandweer heeft dinsdagavond een grootschalige hulpverleningsoefening gehouden op industrieterrein Arnestein.
 
De kruising Kleverskerkseweg/Industrieweg was het toneel van een fors ongeval waarbij drie personenauto's betrokken waren geraakt. Ter hoogte van metaalrecyclingsbedrijf Van Dalen BV waren de drie auto's op elkaar geklapt. De auto's belanden op hun zij en door het ongeval raakten in eerste instantie vier personen gewond. De brandweer van de Middelburgse post Torenweg, die de oefening organiseerde, moest daarom ook goed samenwerken met de collega's die het hulpverleningsvoertuig bezetten van de kazerne aan de Stromenweg, eveneens in Middelburg.
 
Om er zeker van te zijn dat de auto's niet zouden omvallen was de eerste taak van de brandweerlieden om de auto's goed te stabiliseren. Vervolgens werd gestart met het bevrijden van de beknelde 'slachtoffers'. In de auto's waren namelijk poppen neergelegd die alleen de auto veilig konden verlaten door eerst de daken van de auto's te verwijderen.
Na afloop van deze oefening probeerden de brandweerlieden overigens ook nog een nieuw gereedschap uit: een zaag die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld daken snel van auto's te kunnen verwijderen. Dit werd duidelijk in beeld gebracht door een sloopauto dwars door midden te zagen.


Het oefenongeval liep overigens slecht af voor de 'betrokkenen': 3 van de vier gewonden kwamen te overlijden. Dit werd overigens niet veroorzaakt door slecht handelen van de brandweerlieden maar door de ernst van het gesimuleerde incident. De brandweer sprak van een geslaagde oefening. 


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren